browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Noorwegen, Varanger (Vadsø & Kirkenes) 31 maart

Posted by on 31 maart 2017

 

Dag 5

Omdat ik mij vergist had, won ik deze dag ineens een half uur. Ik ben er de hele tijd vanuit gegaan dat mijn vlucht om 11.30 uur zou vertrekken, maar dat bleek om 12 uur te zijn. Daardoor besloot ik dat ik best mijn geluk nog een keer kon beproeven door een kleine omweg te maken en te zien of de Koningseiders nog in Vadsø ouden zijn. Om 7 uur was ik ter plaatse en ben direct gaan zoeken. De omstandigheden waren weer heel gunstig, dus ze mochten komen… Helaas bleef het bij de soorten die ik hier al eerder had gevonden en ik heb daar nog even wat afscheidsplaatjes van gemaakt. Toen ik weer bij de auto kwam, stond daar de gids en toevallig ook en hij vertelde waar hij ze gezien had, tenminste: ik denk dat hij dat uitlegde. Ik begreep het niet helemaal en als ik het goed begrepen had, zaten ze een stukje naar het westen. Ik heb daarop kort getwijfeld, maar bedacht dat het ook een keer mooi is geweest. Ik ben in de auto gestapt en heb de reis van een kleine 3 uur weer gemaakt. Het weer was weer prachtig en onderweg met lekkere muziek erbij, vloog de reis voorbij.

De laatste uurtjes Noorwegen…

Meer dan op tijd kwam ik aan bij het vliegveld en heb ik een tijd zitten lezen voordat ik kon boarden. Totdat ik een kwartier voor die tijd ineens bedacht dat ik de sleutel van de auto nog in m’n jaszak had… Gelukkig kwam ook dit goed (via een vriendelijke veiligheidsambtenaar) en vertrok ik onder prachtige omstandigheden weer naar het zuiden.

Ik heb fantastische, heerlijke dagen gehad. Uiteraard was het veel te kort, maar door de lange en zeer intensieve dagen heb ik er alles uit kunnen halen waarop ik van te voren maar gehoopt had. Het boek Birding Varanger was een geweldige gids waardoor ik mijn korte tijd dat ik daar was ten volle heb kunnen benutten. De ontmoetingen met de verschillende mensen maakten deze dagen helemaal compleet. De gesprekken met Siren, de hoteleigenaresse, en haar man waren heel gezellig en het was geweldig te ervaren dat er mensen zijn met dezelfde interesse als ik en daar 5 dagen lang over te kunnen praten. Maar natuurlijk was de overweldigende natuur in al zijn pracht en kracht wat het tot een onvergetelijk reis heeft gemaakt!

 

De vogels van 31 maart