browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Arkemheense polder 17 april

Posted by on 17 april 2014

17 april

Omdat het in de Weerribben toch een beetje tegengevallen was wat we allemaal aan rietvogels gezien hadden, besloot ik maar weer eens naar de Arkemheense polder te gaan en te kijken of er in de rietkraag voorbij het gemaal misschien nog een Blauwborstje, Rietzanger of Snor te zien zou zijn. De tip had ik een tijd terug gekregen en eerder had ik daar niet zoveel succes, maar wie weet…?
Het waaide al een tijd hard en ook vandaag ging het weer flink tekeer. Gelukkig was het droog en zo ben ik de polder ingereden. Eerst weer door het “illegale” gedeelte. Daar trof ik direct een Kievit. Toen ik hier een tijdje naar had zitten kijken, bleek er een jonkie rond te scharrelen. Ik heb ze maar snel met rust gelaten en kon me even later prima bezighouden met een Boerenzwaluw. Wat zijn dit toch prachtige vogeltjes. Deze zat luidkeels te zingen op een paaltje en ik kreeg ruimschoots de gelegenheid hem op allerlei manieren vast te leggen.
Ik ben steeds meer richting het gemaal gegaan, maar ben nog wel even gestopt voor een paar Grutto’s. Over mooie vogels gesproken!
Aangekomen bij de rietkraag bleken de omstandigheden weer ver van ideaal. De Rietzanger welke ik spotte, kon bijna niet blijven zitten door de harde wind, laat staan zingen! Een Rietgorsje lukte dit nog net wel, maar bij deze 2 soorten bleef het ook. Ik hoorde nog wel een Blauwborstje en een Sprinkhaanzanger, maar kreeg ze niet in beeld.
Ik ben toen maar naar de andere kant van de polder gereden. Daar heb ik mijn vaste rondje gereden en zag dan ook de meeste bekende soorten. Een schuwe Slobeend zwom in de sloot en er vlak naast zat een mooie Tureluur. Een boerenzwaluw op een hek en een Kievit van héél dichtbij waren de laatsten die ik voor de lens kreeg.
Over een aantal plaatjes was ik heel tevreden, maar het kan… Ik denk dat ik toch maar weer eens naar de Oostvaardersplassen doorrijd…
 

De vogels van 17 april