browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Millingerwaard 4 juli

Posted by on 4 juli 2013

4 juli

Alweer een dagje weg! Ik houd in deze periode altijd in de gaten of de Zwarte Sternen weer in de Millingerwaard zijn. Zo zag ik op de site van Vogelkijkhut dat ze er weer zaten en vandaag had ik gelegenheid erheen te gaan.
Nadat ik geïnstalleerd stond, kon de actie beginnen. Ze zijn misschien niet van de snelheid van Gierzwaluwen, maar rap zijn ze wel!
Gelukkig begon het met 2 vogels die een mooie luchtshow opvoerden, waarbij ze soms als het ware stil in de lucht hingen.

Observatiehut de Flevopost

Daarna heb ik er een hele tijd gestaan en een aantal verschillende focus-manieren geprobeerd. Door een aantal punten te gebruiken (op het onderstaande plaatje de bovenste manier), lukte het beter, snel te focussen. Nadeel was wel dat de focus dan niet altijd op de kop lag. Gelukkig bleven de ouder vogels vaak ook even staan bidden boven een nestvlotje, zodat ik ze ook zo mooi kon vastleggen. Een aanval op een Knobbelzwaan gebeurde op wat grotere afstand zodat ik ook hiermee geen moeite had om het te fotograferen.
Ik heb ook weer veel tijd gestoken in het maken van filmpjes. Ik begin steeds meer in te zien dat dit een extra dimensie geeft aan hetgeen ik doe. Ik heb nu bijvoorbeeld geprobeerd de voerende ouders te filmen. Door deze filmpjes terug te kijken zie je eigenlijk wat er gebeurt en hoe ze het dus doen. Het gaat ook zo vreselijk snel… Verder is het heel interessant te zien het verschil in leeftijd tussen de jongen. Ik heb 3 filmpjes gecombineerd en in deze drie zijn jongen van donsballetjes tot vliegvlug te zien.

De verschillende Focus-manieren van de Canon 7D

Toen ik uiteindelijk best een aantal mooie foto’s en filmpjes had gemaakt, ben ik weer verder gewandeld. Ik ben tot achter in het gebied gelopen, maar, en wat verwacht je anders midden in de zomer, heb niet zo heel veel gezien. Een Grasmus bleef even zitten en verder zag ik nog wat Zwaluwen. Ook dacht ik een Roodborsttapuit te slim af te zijn door in een geultje heel stil te blijven zitten, maar hij bleek toch slimmer… Ik ben weer langzaam richting auto gegaan en zag onderweg nog wel een Buizerd en een Torenvalk met prooi.
Het was een leuke, maar vooral ook leerzame dag. Ik moet dat focussen bij vliegende vogels toch nog iets beter bestuderen…