browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Arkemheense polder 2 december

Posted by on 2 december 2012

 

2 december

Eén van de dingen die ik met Bart Stornebrink in Garderen besproken had, was de Arkemheense Polder. Hij was er helemaal thuis en kon er dan ook heel veel interessants over vertellen. Hij vertelde me over waar ik in het voorjaar moest zijn, maar ook in de winter. Hij liet me een voorbeeld zien van Watersnippen in de sneeuw, een foto die ik wel kende, en vertelde waar en hoe hij deze gemaakt had.
Het was al dagen koud, er lag geen sneeuw meer, ik had behoefte aan frisse lucht, dus ben ik mijn geluk gaan beproeven in de polder.
Ik ben direct naar het gebied gegaan waar Bart me over verteld had. Dit is richting het gemaal en bij de boerderij waar de Huiszwaluwen zaten links de polder in. Eigenlijk mag je hier op een aantal punten niet komen, maar mij was verteld het maar gewoon te doen…

Overzicht over de polder met Smienten…

Heel veel heb ik niet gezien. Bij een grote vaart zat een heel grote hoeveelheid Smienten. Ook zaten er veel Kieviten en Spreeuwen. Ik ben doorgereden tot Bunschoten en daarna weer omgedraaid, de polder in. Ik had al eerder een Torenvalk wijfje gezien en kwam haar nu weer tegen. Ik heb de auto neergezet en afgewacht wat ze zou gaan doen. Ze kwam steeds dichterbij tot ze op een heel redelijke afstand stond. Helaas was het zo’n beetje recht tegen de zon in, dus waren de foto’s slechts suboptimaal…
Ik ben verder doorgereden en kwam ook nog een paartje Kolganzen tegen. Mooi was de onderscheidende witte band om de snavel te zien.
Omdat het rustig was, ben ik toch nog maar even doorgereden naar de Oostvaardersplassen.
Omdat het al laat was heb ik er eigenlijk niet meer zo veel gedaan. Ik ben naar de Kluut gegaan waar een Grote Zilverreiger verscholen in het riet stond. Verder zwom er een vrouwtjes Nonnetje voorbij, maar goede foto’s waren eigenlijk al niet meer mogelijk door het licht.
Ik ben dus maar niet verder gegaan en naar huis gereden. Wat foto’s betreft misschien niet de meest geslaagde dag, maar wel een goede gelegenheid om de polder eens verder te verkennen!
 

De vogels van 2 december