browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Garderen 18 november

Posted by on 18 november 2012

 

18 november

Na een maand goed druk te zijn geweest in ons nieuwe huis, had ik het nodig een dag buiten te zijn. Eerder was ik opzoek gegaan naar het huren van een andere schuilhut dan van Han Bouwmeester. Met name zou het handig zijn als het wat dichterbij zou zijn…
Ik vond, via via, een aanbieder van een schuilhut in Garderen. Het was Bart Stornebrink en biedt verschillende manieren van schuilhut fotografie aan. De soortenlijst welke erbij stond leek ook heel interessant, dus heb ik contact opgenomen. Al snel zijn Bart en ik op een geschikte datum gekomen en zou ik hem in Garderen gaan bezoeken. Helaas waren de weersvooruitzichten die dag heel slecht en ik heb het afgezegd. Uiteindelijk bleek het weer heel redelijk te zijn geworden, dus ik had enorm spijt dat ik het niet door had laten gaan. Voor de week erna een nieuwe afspraak gemaakt en ik had me voorgenomen sowieso te gaan.
Het weer was nog slechter dan op de dag van de eerste afspraak, maar het zou misschien beter worden, dus ik ben gegaan. Toen ik in Garderen aankwam regende het heel behoorlijk en na de kennismaking op de parkeerplaats met Bart, ben ik eerst mee naar binnen gegaan om te schuilen… We hebben heel gezellig zitten praten en na een uur of 3 klaarde het een beetje op. Ik heb toen snel mijn kans gepakt en ben eerst in een kleine, stoffen schuilhut gaan zitten voor een voerplek.

Opnamen met de EF 300mm f2.8L IS USM

Vanuit de kamer hadden we al gezien dat er regelmatig vogels zaten, en dat werd niet anders dan toen ik in de schuilhut zat. De soorten bleven wel een beetje beperkt tot de soorten welke ik al eerder vanuit een schuilhut gefotografeerd had: Grote Bonte Specht, Kool- en Pimpelmees, Glanskop, Boomklever, Merel, Gaai en Heggenmus.
De lichtomstandigheden bleven toch ook wel wat lastig, maar toch heb ik weer aardig wat mooie plaatjes kunnen maken.
Na een korte pauze ben ik een tweede hut ingegaan. Deze lag aan een vijvertje, wat weer een ander beeld gaf. Aangezien de setting niet zo groot was, kon ik een lens van Bart lenen: een Canon 300mm. Een hele fraaie lens, met ook heel mooie resultaten. Hier kwamen ook weer Kool- en Pimpelmees voor de hut zitten en ik heb voor de afwisseling weer eens een filmpje gemaakt terwijl ze aan het badderen zijn.
Het werd langzaamaan te donker en ik ben maar gestopt. Ik ben afscheid gaan nemen van Bart en met de afspraak dat ik in het voorjaar graag nog een keer terugkom, ben ik naar huis gegaan.
Met weer mooie foto’s, maar nog veel meer interessante informatie rijker, kijk ik met veel plezier terug op deze dag!

De vogels van 18 november