browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Oostvaardersplassen 21 september

Posted by on 21 september 2012

 

21 september

Het kan nog net: een dagje naar de Oostvaardersplassen. Ik probeer zoveel mogelijk mijn tijd aan uitstapjes te besteden, aangezien het volgende maand te druk zal zijn…
Ik ben rechtstreeks naar de Flevopolder gereden, via de Dodaarsweg (waar niets te zien was…), over de Ibisweg naar de Praamweg (op dit tijdstip trouwens een illegale route: je mag er pas na 9 uur rijden en ik was er al om 8 uur…). Net voor het viaduct over de snelweg zag ik iets aan de rechterkant in een boom zitten wat wel heel sterk op een heel blonde Buizerd leek. Ik ben iets doorgereden en ben gekeerd en hij zat er nog. Het bleek inderdaad een blonde Buizerd te zijn. Misschien wel degene welke ik 20 december 2011 aan de Dodaarsweg had gezien? Na een hele fotosessie en een bakkie verderop op de Grote Praambult met uitzicht over het hele gebied, ben ik weer naar de Poelruiter gereden. Daar zat een Dodaarsje die wat voor de hut zwom en goed liet zien hoe goed hij kon duiken. Ik heb geprobeerd dit vast te leggen, maar bij niet te veel licht en zulke snelle bewegingen, is dit heel lastig. Ook zwom er een koppeltje Slobeenden rond, maar was het stil op IJsvogel gebied…

Duikende Dodaars

Dus weer het park in. Omdat het vorige keren lekker ging vanuit Wigbels Eiland en de Brandgans, ben ik daar weer heengelopen.
De, inmiddels vertrouwde, Grote Zilverreiger stond er weer en er vloog inderdaad ook weer een Bruine Kiekendief wijfje rond. Zij verdween in de verte en was pas een uur later weer terug en ging ze op zo’n beetje de zelfde plaats in het gras zitten als enkele dagen geleden. In de tussentijd vloog ook de Havik weer voorbij en scharrelde er een Kleine Karekiet net voor de hut. Dit was wel erg grappig: ik kon een hoop leuke foto’s maken van behoorlijk dichtbij. Met een Buizerd op afstand heb ik alle soorten wel weer genoemd.
Het hoogtepunt zat nu eens niet in de staart, maar aan het begin met de blonde Buizerd. Maar met het zien van alle andere vogels was ik ook heel tevreden en ben ik dus weer opgewekt richting huis gekeerd.
 

De vogels van 21 september