browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Wageningse Nevengeul, Blauwe Kamer & Bennekomse Hooilanden 19 september

Posted by on 19 september 2012

 

19 september

Nog een goede week en dan zou het uit zijn met de rust: ik ga dan beginnen in ons nieuwe huis. Daarom gebruik ik deze week nog om er regelmatig uit te gaan, zo ook vandaag.

Kudde Paarden in de Blauwe Kamer

Ik had op wageningen.waarneming.nl gezien dat er groepjes Watersnippen in de Wageningse Nevengeul zouden zitten. Ik vind dat nog altijd erg leuke vogels dus ik wilde eens gaan kijken of ik ze ook zou kunnen vinden.
Iets voor 10en was ik er en zag ze al vrij snel: ze zaten op een sompig veldje, wat verder van het weggetje af. Ik telde direct al zo’n 6 exemplaren.
Ik heb er enkele opnamen van gemaakt, maar helaas kwamen ze niet dichterbij. Ik ben daarna verder gelopen en heb een groot stuk van mijn vaste rondje gedaan. Het was erg rustig wat vogels betreft. De enigen die ik nog vast heb weten te leggen, waren een Torenvalk en een Graspieper.

Omdat ik zo blij ben met mijn lens: het verschil aan de hand van het Paapje…

Omdat ik nergens opgehouden werd, dacht ik dat het een beter idee zou zijn naar de Bennekomse Hooilanden te rijden. Omdat ik tijd over had, ben ik via de Blauwe Kamer gegaan. Daar zijn een uitkijkplatform en een vogelkijkhut. Vanaf de punt van het gebied heb je een fraai uitzicht richting de Grebbenberg. Ook hier mijn vaste rondje gedaan. Vanuit de kijkhut, welke uitkijkt over een plas met bomen waar Aalscholvers en Lepelaars broeden, zag ik in de verte een Havik vliegen. Ook deze bleef op grote afstand, maar goed: ik blijf het altijd machtige dieren vinden om naar te kijken. Verder was het rustig aan de plas en ben ik weer naar de auto gelopen. Onderweg moest ik nog wel even wachten op een kudde paarden die door dit gebied trekt. Ik vond de rastakapsels en staarten zeer hip bij deze dieren…
Daarna weer naar de Bennekomse Hooilanden. Ook hier was het zeer rustig. Misschien dat de dreigende luchten daar iets mee te maken hadden…? Heel hoog vloog er alleen een Buizerd over. Toen ik besloot naar huis te gaan, zag ik ineens nog iets interessants. Een klein vogeltje vloog wat heen en weer en ging regelmatig op het prikkeldraad zitten. Toen het me lukte hem goed te benaderen, bleek het een Paapje te zijn! Deze had ik nog niet op mijn lijst staan en ik was dan ook zeer in mijn nopjes dat ik hiermee deze vogeldag kon beëindigen!
 

De vogels van 19 september