browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ooijpolder 15 juli

Posted by on 15 juli 2012

 

15 juli

Al een tijdje had iemand op het werk laten weten dat er een Steenuil bij hem in de buurt zat. Ik moest zeker maar eens gaan kijken, want ze zaten er eigenlijk altijd wel. Omdat het de laatste tijd nogal druk was, kwam het er maar niet van, tot vanavond!
Met enige twijfel ben ik naar de Ooijpolder gereden, maar had al wel een goed alternatief bedacht: als er geen Uil zou zitten, zou ik direct doorrijden naar de Millingerwaard en gaan kijken of de Zwarte Sternen er weer zouden zijn.
Ik kwam om 18 uur aan bij de plek waar de Steenuil zou moeten zitten en zag direct een contour op de nok van het dak. Dat moest er wel eentje zijn en dat was dus ook zo! Ik kon meteen aan de slag en kreeg hem mooi op de foto. Toen er iemand aan kwam lopen, vloog hij helaas weg en ik heb hem alleen in de verte nog horen roepen.

En ook dit jaar zaten ze er weer…!

Op naar de Zwarte Sternen. Ik parkeerde de auto op mijn vaste plek bij het buurthuis, waar ook Huiszwaluwen hun nest aan hadden gebouwd. Ik besloot toch maar om eerst naar de Sternen bij de observatiehut te gaan. Het binnendoorpad was weelderig begroeid en nogal vochtig… Drijfnat kwam ik aan bij de hut, maar zag tot mijn opluchting meteen dat de Sternen er weer zaten. Ik heb zeker anderhalf uur staan fotograferen en kwam er ook nu weer achter dat deze 500mm niet optimaal is voor het snel willen maken van vluchtfoto’s.
Met toch een aantal redelijke resultaten en de gedachte volgend jaar het ook hier opnieuw te gaan proberen, ben ik terug naar de auto gegaan en heb ook nog een aantal foto’s van de Huiszwaluwen gemaakt.
In ieder geval tevreden met de Steenuil, heb ik de polder weer verlaten.
 
 
 
 

De vogels van 15 juli