browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Arkemheense polder 5 juli

Posted by on 5 juli 2012

 

5 juli

Deze avond moest ik even naar een collega iets ophalen. Zij woont in Nijkerk, wat mij op het idee bracht de fotospullen mee te nemen en de kans waar te nemen de Arkemheense polder weer eens te bezoeken.
Toen ik de weg langs de dijk bijna afgereden had, zag ik een Buizerd zitten. Deze zat prachtig op de paal van een hek, wat een clichét beeld is, maar wel prachtige plaatjes opleverde. Zeker ook omdat het zo’n schitterend exemplaar was. Na een tijdje leek hij iets gezien te hebben in het weiland waar hij over uitkeek. Hij dook naar beneden, maar kreeg niks te pakken. Hij vertrok naar verderop en ik ben doorgereden de polder in. Op een bekend stuk prikkeldraad zaten weer verschillende Boerenzwaluwen. Ook hier weer een hele serie van gemaakt en daarna weer teruggereden waar ik ook nog een Ringmus tegenkwam.

Nog een keer het verschil in apparatuur…

Bij de t-splitsing rechtsaf en die weg ingereden. Al snel zag ik hier een Boerenzwaluw op een paal. Dit was weer eens wat anders dan prikkeldraad, dus ook hier weer de nodige foto’s gemaakt. Tot mijn verrassing kwam er op de grond onder de eerste Zwaluw een tweede zitten welke steentjes begon te eten. Ik kende dit wel van andere vogels, maar niet van Zwaluwen: zo blijkt dat je altijd weer wat kunt leren.
Hierna heb ik deze kant van de polder weer verlaten en ben naar de andere kant gegaan. Ook hier trof ik weer Zwaluwen: Huiszwaluwen. Aan een schuur zaten verschillende nesten geplakt en er was volop vliegverkeer. Ik heb geprobeerd de vliegende exemplaren te pakken te krijgen, maar dit is bijna onmogelijk met mijn spullen (dat is dus weer het nadeel van 500mm…). Nou ben ik fel tegen nestfotografie en zal hier nooit aan doen, maar ik heb die avond een uitzondering gemaakt. De Zwaluwen leken zich niet aan mij te storen (de afstand was dan ook aanzienlijk) en ik weet zeker dat ik niks verstoorde. Ik heb dus enkele opnamen gemaakt van het voeren van de jongen, wat ook mooi was om te zien.
Toen het te donker werd om vliegende of voerende “raketjes” vast te leggen, ben ik zeer tevreden weer naar huis gereden.
 

De vogels van 5 juli