browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Cuijk & Kraaijenbergse Plassen 26 juni

Posted by on 26 juni 2012

 

26 juni

Ik heb hem!
Uit het verhaal van 27 mei wordt mijn frustratie over veel van mijn foto’s wel duidelijk, denk ik…
Een aantal weken heb ik dan ook de occasions in de gaten gehouden van verschillende webwinkels om te zien of de 500mm L USM ook aangeboden werd. Deze lens staat enorm goed bekend en wordt veel gebruikt door vogel/wildfotografen. Wanneer je de testopnamen van deze lens vergelijkt met degene welke ik bij het stukje van de 27ste heb gezet, zie je ook waarom de lens zo goed is: het contrast blijft veel mooier, maar wat misschien nog wel belangrijker is, de scherpte is vele malen beter.
Al die tijd heb ik dus de sites dagelijks bekeken totdat er opeens 1 aangeboden werd. Ik had al bedacht mijn 400mm DO in te ruilen, en dan zou het moeten kunnen…
De volgende dag heb ik hem laten vastleggen en de dag daarna ben ik naar Den Ham gereden om hem te bekijken en te zien wat er mogelijk zou zijn. De lens leek in prima staat en ze wilden precies genoeg voor mijn oude lens geven om de deal rond te krijgen. En nou heb ik hem!
Helaas duurde het nog enkele dagen voordat ik hem kon gaan uitproberen. Aangezien ik vandaag naar Cuijk moest en de weersverwachting gunstig was, heb ik de hele handel meegenomen en ben ’s middags op stap geweest.

De Canon 500 mm L USM!

Eerst ben ik gaan proberen of ik de Zwarte Roodstaarten kon vastleggen die ik gezien had toen ik de hond aan het uitlaten was. Het lukte deels: ze waren erg schuw en het mannetje bleef te ver weg. Maar goed: het begin was er.
Daarna ben ik naar de Kraaijenbergse Plassen gereden. Dit is een uitgebreid zandafgravinggebied, waarbij bij 1 plas een vogelkijkhut is neergezet. Voor deze hut waren enkele vlotten neergelegd waar, tot mijn verrassing, Visdiefjes op broedden! Ze waren behoorlijk actief en ik kreeg direct de gelegenheid mijn nieuwe aanwinst goed uit te proberen. En wat werd ik blij van de resultaten! De foto’s leken op het scherm van het toestel al veel beter: veel helderder en scherper.
Terwijl ik bezig was in de hut, kreeg ik ook nog de kans een Meerkoet en een Kuifeend mooi vast te leggen. Op iets grotere afstand zwom ook nog een Grote Canadese Gans voorbij, zodat ik ook het betere telewerk goed kon testen. Ik bleef blij!
Mijn blijheid is gebleven, ook toen ik de foto’s op de computer zag. Ik realiseer me ook dat het geen tovermachine is, maar over het algemeen zijn de resultaten zó veel beter.
Hierdoor is er alleen een nieuw probleem gerezen…: ik wil alles nu opnieuw gaan doen om mooiere foto’s te krijgen… En dat kost heel veel tijd…
 

De vogels van 26 juni