browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Flevopolder 20 december

Posted by on 20 december 2011

 

20 december

Na een tijd van werken en p… weer, ondanks de bewolking weer naar de Flevopolder geweest. Het begon zo te kriebelen dat ik wel moest. Ik had me voorgenomen alleen een tijdje aan het “2de” veld te gaan staan en hopen dat de Kiekendieven en andere jagers mee zouden willen werken.
Ik was er pas rond 14 uur. Ik had de ochtend het weer zitten afwachten en ben gegaan toen het ook maar iets beter leek te worden.
In het begin was het weer rustig. Ik zag wel vrij snel van alles vliegen, maar het bleef allemaal op afstand. Uiteindelijk kwam als eerste toch een Blauwe Kiekendief op fotografeerbare afstand. Vervolgens verscheen er een Ruigpootbuizerd en vlak daarna een “gewone” Buizerd. Deze allemaal in ongeveer 20 minuten tijd! Nadat het een tijdje rustig was, vloog er ineens een soort spookverschijning recht op me af… Het bleek een hele blonde Buizerd te zijn. Deze had ik hier nog niet eerder gezien. Jammer genoeg bleef hij op redelijke afstand, maar het was toch wel mooi hem even goed te bekijken. Even na deze Buizerd kwam er ook een Torenvalk ten tonele die zich af en toe liet zien. Ik heb haar een aantal keer zien bidden en stoten, wat echt een fascinerend gezicht is!
In de tijd van 15 uur tot ongeveer 16.30 vloog er de ene keer een Buizerd de andere keer een Blauwe Kiekendief en dan weer een Ruigpoot voorbij. Ter afwisseling en vermaak stonden er ook nog 2 Blauwe Reigers in het veld.
Ik heb weer best mooie opnamen kunnen maken van de Blauwe Kiek en de Ruigpoot. Het is alleen geweldig jammer dat het weer (lees licht) maar niet wil meewerken.
Maar goed: het zien van al deze vogels maakt het meer dan goed!

De vogels van 20 december