browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

De Veluwe 20 augustus

Posted by on 20 augustus 2011

 

20 augustus

Ik wilde een keer gaan proberen om vanaf de ochtend in de schuilhut bij Otterlo te gaan zitten, eens kijken wat er dan allemaal zou komen. Dus ik ben op tijd gegaan en kwam om 8.15 uur bij de hut. Er zaten al 2 fotografen, maar ik kon nog tussen hen in gaan zitten en heb me geïnstalleerd.
Het duurde even, maar na verloop van een een half uurtje kwamen de eerste bezoekers: Een aantal Glanskopjes kwam bij het vijvertje. Daarna verschenen er Koolmezen, Vinken en een Boomklever. Het bleef lastig om er redelijke foto’s van te maken: het licht was wel goed, maar de afstand bleef behelpen (ik ben ook niet echt snel tevreden…).
In de tijd dat we zaten te wachten, heb ik uitgebreid met 1 van de medefotografen zitten praten. Een Boschenaar die elke zaterdag naar deze hut kwam. Hij liet me ook foto’s zien welke hij in de loop van de tijd gemaakt had en dat waren erg mooie. Niet alleen van vogels, maar ook van stormluchten en de stad Den Bosch.

De schuilhut bij de ingang Otterlo

Af en toe werden we onderbroken door de vogels die dan weer in de buurt kwamen: een Merel en verschillende Pimpelmezen. Op een bepaald moment maakten we nog een grote vergissing: er kwam een jong in de buurt zitten en wij dachten dat het een jonge Roodborst was. Toen hij na eventjes voor de 2de keer verscheen, zag ik dat we het verkeerd hadden: het bleek een jonge Gekraagde Roodstaart… Zeker als ik de foto nu zie, is het toch wel heel duidelijk…
Het licht werd steeds harder, wat het fotograferen nog wat extra bemoeilijkte. Daarom ben ik niet heel lang meer gebleven, maar heb nog wel even het Winterkoninkje afgewacht welke in de buurt kwam zitten. Het lukte eindelijk een keer om deze soort mooi van dichtbij vast te leggen, maar…:
Ik vond de vogels er over het algemeen niet mooi uitzien. Ze waren vaal, de veren waren beschadigd en zaten rommelig en een groot aantal vogels (met name Koolmezen) zat onder de teken. Het zal wel met het einde van het broedseizoen te maken hebben: een erg zware tijd voor de vogels, maar het was een triest gezicht.
 

De vogels van 20 augustus