browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Oostvaardersplassen 3 augustus

Posted by on 3 augustus 2011

 

3 augustus

Na het succes van afgelopen donderdag had ik bedacht dat ik dat nog wel een keer wilde proberen. De weersvoorspellingen waren wat gunstiger: het zou minder zonnig zijn, misschien wat gaan regenen.
Omdat ik de foto’s van donderdag eigenlijk net iets te hard vond, ben ik dus maar weer naar de Poelruiter gereden en zat om 8 uur in de ochtend weer op wacht. Ik was alleen niet de eerste: 2 mede vogelaars/fotografen zaten er al vanaf 6 uur! Zij hadden hem ook al gezien en kunnen afbeelden, maar het was eigenlijk net te donker geweest, dus zij hebben er ook nog een paar uur gezeten.
Tijdens het wachten vloog er van alles voor en om de hut, maar niets liet zich vastleggen. Vlak ervoor zaten Winterkoninkjes, Fitisjes en Kleine Karekieten. Op het water zaten Waterhoentjes en verschillende eenden: Krak-en Wilde. Natuurlijk zaten er helemaal aan de overkant ook Ganzen en Grote Zilverreigers. In de bomen rond de plas zaten Houtduiven, Vlaamse Gaaien, Merels en een Zanglijster. Ook zat er eventjes een Sperwer die ook nog een aantal keer voor de hut voorbij vloog.
Maar verder bleef het stil…
Ondertussen was het een komen en gaan van mensen. Toen de eerste 2 bezoekers vertrokken waren, kwam de langverwachte IJsvogel na 6 uur heel eventjes langs: 37 seconde…

Het uitzicht voor 6 uur…

Zij vloog toen weg en liet zich een hele tijd niet zien.
Toen na 2 uur de laatste mede fotograaf vertrokken was en ik alleen nog in de hut zat, hoorde ik het hoge, bekende geluid weer. Ik zag haar vliegen en ze kwam weer mijn kant uit! Maar…: Ze ging in de wilg aan de zijkant zitten en bleef daar eventjes. Toen vloog ze weer op en vloog een rondje over het riet aan de linkerkant. Daarna was ze verdwenen. Al deze tijd kon ik geen foto’s maken, ik wilde heel graag dat ze op het stokje kwam zitten en een visje zou vangen… Nu moet ik dus toch nog maar een keertje terug.
Oja: ook kwam er heel eventjes een vrouwtje van de Bruine Kiekendief voorbij. Weer net niet goed voor mooie foto’s…

 
 
 
 
 

De vogels van 3 augustus