browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ginkelse Heide 14 juni

Posted by on 14 juni 2011

 

14 juni

Weer een avondje naar de Hei. Ooit zal die Roodborsttapuit daar toch ook wel een keer mooi op de foto willen? Ook wilde ik kijken of de Boomvalken er weer zouden zijn…
Eerst ben ik op de fiets gestapt en naar mijn vaste veldje gereden. Vanaf daar loop ik altijd een stukje. De Tapuiten hadden elkaar zeker al gewaarschuwd en bleven op veilige afstand zitten. Ik heb mijn rondje gelopen en ben weer op de fiets gestapt en richting de “Plas van Gent” gereden. Zo’n vennetje zou misschien wel een plaats kunnen zijn waar de Boomvalken op Libellen komen jagen.

Ik was goed en wel op weg toen er een Roodborsttapuit redelijk in de buurt van het fietspad bleef zitten. Ik ben gestopt en hij bleef nog steeds zitten! Hij was zich aan het poetsen en had daar (gelukkig) meer aandacht voor dan voor mij. Het lukte me dus om een aantal aardige plaatjes te maken, zeker voor “Ginkel-begrippen…”

Dichter in de buurt van de plas, aan de bosrand zaten verschillende Geelgorzen. Ook zij hebben de intentie om er direkt vandoor te gaan, of in ieder geval op een lastige plek te gaan zitten om ze goed te kunnen zien. Ik heb er dan ook veel horen zingen en niet 1 gezien…

Bij de plas aangekomen, bleek de hut weg te zijn: er lag alleen nog een vlonder aan het water.

Libellen zaten er inderdaad genoeg, maar ook Boerenzwaluwen. Ook zat er een Zanglijster uit volle borst te zingen en ook een Zwartkop hoorde ik met zijn mooie, volle zang. Ik heb een aantal opnamen gemaakt van de Boerenzwaluwen, welke regelmatig in een boom gingen zitten. Ik kon ze vanaf het houten pad rond de plas redelijk benaderen en heb het rondje rond de plas gemaakt. Helaas lieten er zich geen Boomvalken zien, maar was het wel een lekkere avond om buiten te zijn.
 

De vogels van 14 juni