browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

De Veluwe 30 mei

Posted by on 30 mei 2011

 

30 mei

Maandag 30 mei ben ik op eigen gelegenheid weer naar de Hoge Veluwe geweest. Ik wilde proberen of ik met mijn 2x converter (zodat ik 800mm zou hebben) wat betere foto’s vanuit de schuilhut kon maken. Maar eerst ben ik naar de plekken gereden die Arie en ik de 26ste ook hadden bezocht:

Eerst naar de Fluiter gegaan. Hij zat weer volop te zingen en ik heb weer staan genieten van zijn zang. Ook heb ik weer wat plaatjes kunnen maken en ben daarna doorgereden naar de Zwarte Spechten. Ook nu waren deze weer niet aanwezig, dus ben ik direct doorgegaan naar de schuilhut. Onderweg kwam ik nog wel een foeragerende Grote Lijster tegen en kon deze rustig vanuit de auto bekijken.

Een Eekhoorn komt even drinken…

Ik zat een tijdje in de schuilhut toen ik wat  kinderen op de achtergrond hoorde. Het bleek dat een lagere school uit de buurt deze dag had gekozen om een schoolreisje naar de “Landschappentuin” te maken. Regelmatig kwamen er groepen kinderen langs en af en toe vroeg een lerares wat ik gezien had of welke vogels je daar kon verwachten. Heb ik een steentje kunnen bijdragen aan onze toekomstige natuurbeschermers!

Gelukkig liet een aantal vogels zich niet weghouden door wat rumoer en op de rustige momenten kwamen grotendeels dezelfde soorten langs als afgelopen donderdag. Ik heb dus weer Bonte Vliegenvangers, Appelvinken, Goudvinken, Vinken, Zwartkoppen, Kruisbekken (in beter licht!) en Tuinfluiters zien drinken en badderen. Nu kwamen er ook nog een Boompieper, Merel en Goudhaantjes langs welke je de hele tijd rond de hut hoorde zingen. Verder zag ik nog een Zanglijster en eén Eekhoorn drinken.

Nadat ik zo’n 6 uur in de hut had gezeten, ben ik maar langzaamaan richting huis gegaan. Het was weer een leuke dag: leuke soorten gezien en redelijke foto’s kunnen maken. Mijn experiment met de 800mm was helaas niet geslaagd. Toch nog maar even doorsparen voor “echte mm’s”…!
 

De vogels van 30 mei
De vogels vanuit de schuilhut van 30 mei