browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Wageningse Nevengeul 21 mei

Posted by on 21 mei 2011

 

21 mei

Dus ben ik de zaterdag erna vroeg naar de polder gegaan en stond om 6 uur al in de…: mist! Mijn vriend was wel weer van de partij en zat volop te zingen. Helaas was fotograferen niet echt mogelijk en moest ik wachten tot de zon wat doorkwam. Gelukkig kwamen er af en toen wat andere soorten vlak voor me foerageren en lukte het wel om een Kleine Karekiet en Rietgors mannetje en vrouwtje mooi vast te leggen. De Grote Karekiet liet zich slechts met vlagen zien en was soms wel een uur weg. Als hij dan kwam bleef hij voornamelijk onder in het riet en bleek dat mijn eerste foto’s in de mist de beste zijn geworden.

De zon komtal een beetje door

Na een uur of 8 daar gestaan te hebben, ben ik maar weer naar huis getogen. Op de wandeling terug naar de auto ben ik nog heel wat soorten tegengekomen. Overal in het veld hoorde ik Bosrietzangers zingen (heel lastig vast te leggen in zo’n open veld). Hetzelfde gold ook voor de 2 Sprinkhaanzangers die ik hoorde. Ik heb geprobeerd Gierzwaluwen vast te leggen, een Visdiefje en een voorbij vliegende Koekoek. Bij het laatste rietveld zat nog een Spreeuw en waren 2 Winterkoninkjes om het hardst aan het zingen.