browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Wageningse Nevengeul 19 mei

Posted by on 19 mei 2011

 

19 mei

Er bleken Grote Karekieten in de Wageningse Nevengeul te zitten. Donderdagavond na het werk ben ik ernaartoe gegaan in de hoop dat ze er nog zouden zitten en dat ik ze zou zien… Op de weg ernaar toe (langs het water op), hoorde en zag ik al verschillende drukke zangers: Graspiepers, Kneutjes en een paartje Roodborsttapuiten. Toen ik nog op redelijke afstand van de plek was waar de Grote Karekieten zouden kunnen zitten, hoorde ik er al eentje zingen! Ze zaten er nog. Voorzichtig ben ik er naartoe gelopen en heb een aantal foto’s kunnen maken. Misschien omdat er water tussen mij en de Grote Zanger zat, bleef hij in eerste instantie redelijk in het zicht zitten, zelfs toen ik dichterbij ging staan. Nog meer foto’s gemaakt, waarvan er zelfs een paar heel redelijk waren!
Af en toe kroop hij tussen het riet, of ging verder weg zitten, zodat ik me kon vermaken met overvliegende Bontbekplevieren en een voorbijzwemmende Fuut. Ook kwam er een Rietgors vlak voor me zitten jagen en aan de andere kant van het water gingen 2 Boerenzwaluwen in het riet zitten.

Er zat er echt 1!

Toen de zon verder onder ging, ben ik weer naar huis gegaan, een geweldige ervaring rijker!

Maar het kan altijd beter…
 

De vogels van 19 mei