browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ede 23 en 28 april

Posted by on 28 april 2011

 

23 april

Ik wilde vandaag weer eens echt naar buiten en had bedacht op de hei te gaan kijken. Misschien dat de Roodborsttapuiten eens wilden meewerken…

Eén van de vaste bezoekers voor het balkon

Ik ben op de fiets gestapt, heb ongeveer 100 meter gefietst en hoorde gezang. Het was dezelfde zang welke ik vorig jaar bij onze buren in het bosje had gehoord, maar toen heb ik hem nooit gevonden: een Bonte Vliegenvanger. Ik ben gestopt en heb een tijdje staan luisteren en ja hoor: hij kwam in beeld! Er hing een nestkast welke hij blijkbaar uitgezocht had en zat op verschillende plekken in de buurt te zingen. Ik heb mijn spullen opgezet en ben gewoon gaan staan wachten. Zo lukte het om aardige plaatjes te maken van deze soort, wat vorig jaar helaas niet lukte. Tijdens het wachten kwam er ook nog een Boomkruiper in de buurt zitten en zat er een Heggenmus in de boom naast me te zingen.

Ik ben niet verder gekomen dan dit bosje, maar was uiteraard zeer tevreden met deze vangst!

De vogels van 23 april

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

28 april

Vandaag kon ik er helaas niet opuit. Gelukkig biedt het bosje tegenover ons dan nog altijd wat te zien, zo ook vandaag. Eerst zat er een Eekhoorn in de kruinen van de bomen, druk op zoek naar voedsel (aan ons balkon hing niks meer, dus daarom moest hij het wel hogerop zoeken…). Later kwam er ook nog een Grote Bonte Specht langs en zat er een Merel prachtig tegenover ons balkon te zingen.

Je hoeft niet ver weg te gaan om te kunnen genieten…

De vogels van 28 april