browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Wageningse Nevengeul 20 april

Posted by on 20 april 2011

20 april

Een kennis had haar Noorse vriend op bezoek. Hij is bioloog en doet verschillende onderzoeken, meest aan de hand van vogels (al is hij geen ornitholoog). Hij heeft veel verstand van vogels en fotografeert ze ook. Ik had daarom voorgesteld een keer samen op pad te gaan, nu hij nog in Nederland was. Zo zijn we na het werk naar de Wageningse Nevengeul geweest. We waren er rond half 7, het was lekker warm en mooi licht. Een Rietgors liet zich direct al zien, dus dat begon leuk. We zijn verder gegaan, hebben een hele ronde gelopen en veel teruggekeerde zomerzangertjes gehoord en gezien. Er zaten weer volop Grasmussen, een Braamsluiper, Fitisjes en Tjiftjaffen en we hoorden verschillende Koekoeken. Helaas liet niet 1 soort zich vastleggen….

De Rietgors die zich als enige liet fotograferen

Toen het te donker werd zijn we weer gegaan. Het was een lekkere avond zo na het werk, maar ik had graag iets meer mee naar huis genomen dan die eerste Rietgors…