browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ginkelse Heide 18 april

Posted by on 18 april 2011

 

18 april

’s Avonds na het werk er weer eventjes opuit gegaan, soms heb je dat even nodig… Ik ben weer eens naar de hei geweest, kijken of de Roodborsttapuiten er weer zouden zijn, en of ze dan op het stukje hei zouden zitten waar ik ze 2 jaar geleden de hele zomer heb kunnen volgen.

Op weg door het bos naar de hei was er volop gezang: Zanglijsters, Roodborstjes, Goudhaantjes en een Zwartkop. Helaas lieten zij zich allemaal niet zien…

De eerste soort die ik wel te zien kreeg toen ik uit het bos kwam, was een Boompieper. Hij of zij bleef vrij rustig in een lage boom zitten toen ik hem op de foto wilde zetten. Daardoor kreeg ik hem (of haar) aardig in beeld.

Dit was aan het begin van “mijn veldje”. Net als vorig jaar zaten er ook nu geen Roodborsttapuiten, maar een klein stukje verderop zaten er verschillende. Ik zag en hoorde in ieder geval 2 mannetjes en zag 2 vrouwtjes. Zij zaten allemaal redelijk bij elkaar in de buurt. Dat zal wel heibel geven…
 

De vogels van 18 april