browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Amsterdamse Waterleidingduinen 8 april

Posted by on 8 april 2011

 

8 april

Vandaag ben ik naar de Amsterdamse Waterleidingduinen geweest. Regelmatig zag ik op internet dat er leuke en mooie soorten te zien waren: dat wilde ik dus zelf eens gaan bekijken. Natuurlijk hoopte ik er een beetje op dat de Waterspreeuw er nog zou zitten, al wist ik wel dat deze vertrokken zou zijn.

Eekhoorn zoekt verkoeling bij het kanaal

Als eerste ben ik langs de aanvoerkanalen gaan wandelen. Inderdaad geen Waterspreeuw te zien, maar wel Sijsjes. Er zaten er veel, met name in de toppen van de Grove Dennen. Op een bepaald moment zag ik er enkele drinken in een kanaal. Zij hadden zeker ook last van de warmte… Net zoals de Eekhoorn die er kwam drinken. Aan het einde van het kanaal trof ik nog een Fitis, maar daar bleef het verder wel bij.

Eén van de kudden Damherten die ik tegenkwam

Ik ben weer teruggelopen naar de ingang, heb daar wat gedronken en ben een andere weg opgegaan. Direct kwam er al een Buizerd laag voorbij vliegen. Naast gezang overal, nam ik niet zo heel veel meer waar. Er zwom een Grote Zaagbek in een plas op grote afstand, maar daar bleef het in eerste instantie bij. Ik was eigenlijk opzoek naar de vogelkijkhut, maar kan deze niet vinden. Ik ben toen maar wat door de duinen gaan lopen en kwam een hele kudde Damherten tegen. Iets verder zat een Grote Bonte Specht en dat was het echt…

Aankomende winter toch maar even in de gaten houden of de Waterspreeuw er weer zit, krijg ik misschien iets meer te zien…
 
 

De vogels van 8 april