browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ede 10, 12 en 14 maart

Posted by on 14 maart 2011

 

14 maart

In afwachting van de Appelvinken heb ik weer voor het raam het balkon af staan speuren. Ze zijn niet meer gekomen, maar wel kwamen de Kepen weer. Dit zijn toch ook heel mooie, dankbare modellen!
En de Vink die er even goed voor ging zitten mag er ook zeker wezen.
Als laatste zat er een Huismus mannetje. Misschien minder uitbundig gekleurd, maar wanneer je ze van zo dichtbij ziet, zeer zeker ook heel mooi en grappig om te zien!

De vogels van 14 maart

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

12 maart

Het was zaterdag en mooi weer, dus ik ben vroeg klaar gaan staan om te zien of de Appelvink weer wilde komen. Ik stond nog maar net klaar of er verschenen er zelfs 2! Ze bleven een hele tijd zitten en deden zich tegoed aan van alles wat ik gestrooid had. Zodoende kon ik ze vanuit allerlei hoeken op de foto zetten, in prachtig licht! Echt prachtige vogels en wat een indringende blik! En dan te bedenken dat ik ze nu pas voor de 3de keer heb gezien…
Ook zaten er weer 2 Kepen. Omdat het hele tijd verschillende zijn die ik zie, gaan deze prachtige vogels ook nooit vervelen.
Als laatste kwam er nog een Heggenmus onder het balkon zingen. Door de schuine hoek werd de opname een beetje flets, maar met een beetje bewerken kreeg ik hem er toch nog aardig op.

De vogels van 12 maart

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

10 maart

Ik was vandaag vrij en zat wat aan de tafel te werken en keek af en toe op het balkon. Opeens zag ik een vogel op het voederplankje landen en ik wist direct wat het was: een Appelvink! Eindelijk kreeg ik er 1 goed te zien. De “encounter” bij het tuincentrum hier in Ede, was in 1 klap vergeten, er zat er 1 op ongeveer 3 meter voor me! Ik ben heel voorzichtig achter de tafel weggeslopen en ben mijn camera gaan halen. Gelukkig zat de vink er nog toen ik terugkwam en ik kreeg zelfs de gelegenheid om een aantal foto’s te maken. Mijn dag kon niet meer stuk!
Ik ben een hele tijd blijven staan om te zien of de Appelvink nog terugkwam. Helaas kwam zij(?) niet meer, maar nog wel een aantal andere leuke gasten. Er kwam een Pimpelmeesje en Boomklever vlak voor me zitten. Ook een aantal Kepen, maar deze zijn bijna vaste gasten aan het worden.
Als laatste kwam er nog even een Groenling langs. Deze komen niet zo heel vaak, dus vond ik dit een zeer geslaagde afsluiting van een heel geslaagde middag!

De vogels van 10 maart