browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ede 1 en 6 maart

Posted by on 6 maart 2011

 

6 maart

Het was weer eens zonnig en leek het de moeite waard het balkon weer eens in de gaten te houden. Alle vertrouwde gasten kwamen weer even langs.
Het begon toen ik een aantal Kepen zag verschijnen. Ik heb snel mijn spullen opgezet en ben gaan staan wachten. 2 Kepen heb ik in verschillende posities en op verschillende plekken weten vast te leggen.
Ook kwam er een vrouwtjes Huismus in de struiken zitten. Opvallend is eigenlijk wel dat je vaker de mannetjes ziet dan de vrouwtjes. Ik was dus blij dat deze dame even tijd voor me had…
De andere soorten die ook nog even kwamen zitten en kijken wat er nog te halen viel waren een Pimpelmeesje en een vink.
Na ongeveer 2 uurtjes ben ik er weer mee opgehouden, blij met de opnamen die ik had kunnen maken.
 

De vogels van 6 maart

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 maart

Weer eens vrij op een doordeweekse dag en het was redelijk weer, wat wil een mens nog meer? Aangezien ik geen tijd had om er uitgebreid opuit te gaan, en het alweer een week geleden was dat ik foto’s had gemaakt, heb ik maar weer eens staan kijken wat er zoal allemaal op het balkon langskomt. Misschien wilde de Sperwer zich nog keer laten zien…
De Sperwer heb ik helaas niet meer gezien, maar wel een aantal andere fraaie, vaste bezoekers. Er zaten weer verschillende Kepen, wat Pimpelmeesjes en Vinken. Ook kwam er een mooie Merel-man langs.
Een clubje Huismussen zat voor een ander raam en daar heb ik ook even zitten kijken. Dit zijn toch ook mooie vogeltjes als je ze zo in detail kunt bekijken!
 

De vogels van 1 maart